• darkblurbg

Dag 10 Siem Reap – Mandalay
Vliegtijd 2:15 uur

U heeft alle tijd om te genieten van een uitgebreid ontbijt voor uw vertrek naar Mandalay in Myanmar. Geniet tijdens uw vlucht van Cambodja naar Myanmar van een heerlijke lunch aan boord van uw vliegtuig.

Mandalay ligt aan de Irrawaddy rivier en is een van de belangrijkste handelscentra van het land. Het wordt ook wel de culturele en religieuze hoofdstad van Myanmar genoemd. Na aankomst in Mandalay gaat u naar Mandalay Hill voor een prachtig uitzicht over de stad en de Irrawaddy rivier. In de middag verkent u het historische Mandalay en bezoekt u onder andere Amarapura, ‘de stad van de onsterfelijkheid’. Tevens wordt er een fotostop gemaakt bij de wereldberoemde 'U Bein Bridge' (in tegenstelling tot wat er in de brochure vermeld staat wordt er geen boottocht over het meer gemaakt). 

Uw hotel in Mandalay is het luxueuze Mandalay Hill Resort Hotel gelegen aan de voet van de Mandalay heuvel met haar prachtige pagodes. Het is een modern hotel, met veel Birmese accenten. Alle kamers van het Mandalay Hill Resort Hotel bieden uitzicht op de prachtige tuin.

Diner in Kisana Garden.

U overnacht in het Mandalay Hill Resort in Mandalay.

Dag 11 Mandalay - Bagan
Na het ontbijt vertrekt u naar Bagan. De lunch wordt onderweg genoten in het Popa Mountain Resort. Na de lunch rijdt u verder naar uw hotel in Bagan waar u kunt genieten van de faciliteiten van het Aureum Palace Hotel.

Bagan, vroeger Pagan genaamd, ligt aan de oostelijke oever van de Irrawaddy rivier. Het is verdeeld in Old Bagan, New Bagan en Nyaung Oo. Van de 11e tot de 13e eeuw, toen Bagan nog de hoofdstad van Myanmar was, construeerden de heersers hier duizenden enorme stoepa’s en tempels, waarvan er nog steeds veel op de oever van de rivier Irrawaddy staan. In de namiddag bezoekt u met een paard en wagen het oude Bagan met lokale gidsen. U zult genieten van de zonsondergang en een onvergetelijk uitzicht vanaf O Gyan Pe Hill. U dineert in het hotel.

Het Aureum Palace Resort en Spa is het tophotel van Bagan en ligt in een 27 hectare grote tropische tuin. Het hotel biedt ultieme luxe en faciliteiten voor haar gasten. De zeer ruime villa’s zijn ingericht met veel antiek en kunstwerken die de villa een majestueus karakter geven.

Dag 12 Luchtballontocht over Bagan 
Begin uw ochtend met een ongelooflijke vlucht per luchtballon over de met tempels bezaaide vlakte van Bagan. Geniet van heerlijke broodjes, croissants en een kopje koffie of thee, terwijl de ballon vol hete lucht wordt geblazen. Klim aan boord en stijg langzaam boven duizenden vergulde stoepa’s en tempels uit met op de achtergrond de indrukwekkende Irrawaddy. Dit is een unieke en onvergetelijke ervaring (het programma van de ballontocht is onder voorbehoud van de weersomstandigheden). Na de ballontocht keert u terug naar het hotel om te genieten van de faciliteiten van het hotel. De rest van de ochtend en begin van de middag is ter vrije besteding.

In de namiddag brengt u een bezoek aan de Anada tempel en vervolgens maakt u met kleine lokale boten een mini-cruise over de Irrawaddy rivier. Op een zandbank kunt u onder het genot van cocktails en hapjes genieten van de zonsondergang.

's Avonds geniet u van een diner in uw hotel.

Inclusief: overnachting in het Mandalay Hill Resort in Mandalay, 2 overnachtingen in het Aureum Palace Hotel in een Orchid of Jasmine Villa in Bagan, ballontocht over Bagan, excursies, alle lunches en diners.

Dag 13, 14 & 15 Malediven