• darkblurbg
    Belangrijke informatie

Reisperiode
Op dit moment is er nog geen eerstvolgende datum bekend voor de Air Cruise 'Parels van de Oriënt'.

Landen
Tijdens de Air Cruise ‘Parels van de Oriënt” bezoekt u achtereenvolgens: Jordanië, India, Vietnam, Cambodja, Myanmar (vroeger Birma) de Malediven en tenslotte Abu Dhabi.

Aantal deelnemers
De reis gaat door met minimaal 34 personen, maximaal 54 personen.

Tourmanagers en gidsen
Er gaan twee ervaren tourmanagers van Air Cruise Collection mee. Zij zijn verantwoordelijk voor een goed verloop van uw reis. Ter plaatse wordt u begeleid door lokale Engelssprekende gidsen.

Inbegrepen
Bij elke bestemming op deze site staat wat er inbegrepen is tijdens het verblijf op de betreffende bestemming. Tevens zijn ook alle fooien inbegrepen.

Accommodaties
U verblijft in luxe of bijzondere accommodaties. Wij streven ernaar om waar mogelijk, kleinschalige luxe hotels te gebruiken. De charme hiervan is dat iedere kamer anders kan zijn. De indeling van de kamers gaat op volgorde van boeking.

Het kan soms voorkomen dat de genoemde hotels in de brochure en deze website gewijzigd moeten worden. Het zal dan altijd een vergelijkbare of hogere kwaliteit hotel zijn. In een aantal hotels, resorts en in de trein is een upgrade van de kamer of suite beperkt mogelijk. De upgrades bieden wij aan op een “first come, first served” basis.

Maaltijden
Alle maaltijden zijn inbegrepen vanaf de lunch op dag 1 tot en met het diner op dag 17.

Drankjes
Bij de maaltijden is mineraal water, frisdrank, (huis)wijn en lokaal bier inbegrepen. Tijdens de excursies is mineraalwater beschikbaar.

Excursies/activiteiten
Tijdens de reis worden er tal van excursies gemaakt die inbegrepen zijn in het programma. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet altijd zin heeft om een excursie mee te maken, maar wil genieten van de faciliteiten van uw hotel of resort. De excursies zijn uiteraard niet verplicht. Wellicht wilt u zelf iets anders doen dan gepland. Uw tourmanagers adviseren u graag over de mogelijkheden en prijzen. Voor niet genoten excursies die in het programma zijn opgenomen kan helaas geen restitutie plaats vinden.

Paspoort en visa
Voor alle gasten geldt de wettelijke identificatieplicht: een geldig paspoort dient getoond te kunnen worden. U bent zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de juiste reisdocumenten. Voor deze reis dient u te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden na vertrek van uw laatste bestemming geldig is. U gaat zeven landen bezoeken. Dit betekent dat u minimaal 10 blanco pagina’s in uw paspoort beschikbaar dient te hebben voor visa en stempels. Daarnaast heeft u voor het visum India, Vietnam, Cambodja en Myanmar een pasfoto nodig. Voor het India visum is een afwijkende officiële pasfoto nodig met een egale witte achtergrond. De afmeting moet 5cm bij 5cm zijn en een recht vooraanzicht van de aanvrager hebben. Wij raden u aan om hiernaast een aantal pasfoto’s als reserve mee te nemen op reis. In ieder geval heeft u een pasfoto nodig voor het visum bij aankomst in Cambodja. Ook is het handig om enkele kopieën van uw paspoort bij u te hebben. Voor Jordanië, Cambodja, de Malediven en de Verenigde Arabische Emiraten regelt Air Cruise Collection uw visum op het vliegveld van aankomst. 

Hierbij informeren wij u met betrekking tot de benodigde visa voor de te bezoeken landen.

Land Soort visum
Jordanië           Visum on arrival*
India (Agra) Visum via ambassade**
Vietnam Visum via ambassade**
Cambodja Visum on arrival*
Myanmar Visum via ambassade**
Malediven Visum on arrival*
Abu Dhabi Visum on arrival*

*Visum on arrival houdt in dat Air Cruise Collection uw benodigde visum regelt op het vliegveld van aankomst. Ter plekke dient u uw paspoort te overhandigen en een of meerdere pasfoto’s beschikbaar te hebben. 

**Visum verplicht via ambassade houdt in dat bij de ambassade van het desbetreffende land een visum dient te worden aangevraagd. Dit kunt u zelf regelen. U kunt er ook voor kiezen om dit te laten regelen door een bureau dat gespecialiseerd is in het aanvragen van visa. Wij attenderen u op het feit dat visa pas zijn aan te vragen vanaf 3 maanden voor vertrek. Air Cruise Collection werkt o.a. samen met Visum International, gevestigd te Rotterdam (www.visuminternational.nl).

Traditiegetrouw organiseert Air Cruise Collection zo'n 2 maanden voor vertrek van uw aircruise een informatiebijeenkomst voor alle deelnemers. Daar kunt u kennismaken met uw reisgenoten en tevens wordt u dan geïnformeerd over tal van reis technische aspecten. Ook daar is een vertegenwoordiger van de visumdienst aanwezig die al uw vragen kunt beantwoorden. Het is mogelijk om op de informatiebijeenkomst uw paspoort in te leveren bij de visumdienst. Vervolgens wordt uw paspoort een kleine maand in beslag genomen om de visa voor India (Agra), Viëtnam en Myanmar te regelen. Voor het visum voor India dient u persoonlijk langs de ambassade te gaan wegens het afgeven van uw biomedische data zoals een vingerafdruk of irisscan (Visum International kan hiervoor een afspraak voor u inplannen).

Mocht het om bepaalde redenen niet passen voor u om uw paspoort bij de informatiebijeenkomst in te leveren, dan kunt u of de visa zelf regelen of direct contact opnemen met Visum International, ons contactpersoon is Jan-Paul Nieuwveld, tel: 010-292 90 95.

Vaccinaties
Tijdens de aircruise bezoekt u diverse landen. Wij raden u aan zich te verdiepen in de vaccinaties die mogelijk van toepassing zijn. Over het algemeen worden vaccinaties tegen hepatitis A en DTP aangeraden. Afhankelijk van de reisduur en de gebieden die u bezoekt worden er soms ook aanvullende vaccinaties geadviseerd. Wij attenderen u erop dat genoemde aanbevelingen slechts van algemene aard zijn. Air Cruise Collection is geen medische instantie en mag u daarom geen officieel advies geven. Voor de meest actuele informatie adviseren we u contact op te nemen met de GGD, de Landelijke Vaccinatielijn (0900-2025505), het Havenziekenhuis in Rotterdam (0900-5034090) of de KLM Travel Clinic (0900-10910960). Het is ook mogelijk om u thuis te laten adviseren en inenten, op de website www.thuisvaccinatie.nl vindt u alle informatie over de mogelijkheden voor vaccinaties aan huis.

In de te bezoeken landen komt geen gele koorts voor. Vaccinatie is verplicht als men vanuit een gele koorts gebied komt. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.

Tijdens deze aircruise bezoekt u Jordanië, India, Viëtnam, Cambodja, Myanmar, Malediven en Abu Dhabi. Voor al deze landen gelden bepaalde vaccinaties.

Klik hier om kennis te nemen van de vaccinatieregels. Een nuttige informatiebron waar u op gemakkelijke wijze meer te weten kunt komen over de inentingen. 
Klik hier voor tal van nuttige aspecten met betrekking tot een goede voorbereiding op uw aircruise.

Bent u 60 jaar of ouder? Leest u dan ook de informatie op www.ggdreisvaccinaties.nl/aandachtspunten/60-en-reizen

Fit to travel
Wij verlangen van onze gasten dat zij fit to travel zijn. Dit houdt in dat alle gasten zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. De bemanning en de tourmanagers zijn niet voor individuele begeleiding aangesteld. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze reisspecialisten. 

U mag van Air Cruise Collection met een gerust hart veel verwachten. Ook dat wij u voorafgaand aan de reis zo volledig en deskundig mogelijk informeren over tal van reistechnische aspecten. Wij besteden veel aandacht aan het geven van de juiste adviezen en informatie op zowel onze website alsmede in de reisdocumentatie. Het is vervolgens aan de passagier zelf om van deze informatie kennis te nemen en er zijn of haar voordeel mee te doen. Het is de verantwoording van de klant om na te gaan of het gepresenteerde programma en de reisperiode inclusief het bijbehorende klimaat bij u, uw wensen en voorkeuren, uw conditie en uw leeftijd passen. Oriënteer en informeer u voor vertrek goed en ga op onderzoek uit. Dit kan zowel bij Air Cruise Collection als op reisbestemming gerelateerde websites of bij ambassades. Bij eventuele vragen, twijfels of onduidelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen en uw vragen stellen. Onze deskundige reisspecialisten zijn u immers graag van dienst.

Kleding
Voor deze reis raden wij u luchtige zomerkleding aan, bijvoorbeeld een linnen broek, katoenen shirt of overhemd. In bepaalde gebieden kan het wat frisser worden, met name in de ochtend en in de avond. Een trui, vest of jas is dan erg prettig. Avondkleding is niet nodig, bij de diners volstaat 'Smart Casual'. Houdt u er rekening mee dat er tijdens een bezoek aan sommige tempels strengere kledingvoorschriften gelden. Het is soms gebruikelijk om bij de ingang van een tempel uw schoenen en sokken achter te laten en de tempel blootsvoets te betreden. Afhankelijk van het soort tempel is het gebruikelijk om een eventuele hoed of pet af te nemen, of het hoofd juist te bedekken.

Bagage
U mag maximaal 32 kg per persoon aan bagage meenemen, eventueel verdeeld over twee koffers. Uiteraard mag u ook uw handbagage meenemen, maximaal 6 kg. Ieder koffer krijgt een eigen nummer dat gekoppeld is aan uw naam. 

Wensen bij boeking
Wij willen u vragen, indien u wensen heeft, deze voorafgaand aan de reis aan ons mee te delen. Uw wensen (preferenties) die bij boeking kenbaar zijn gemaakt, worden door onze organisatie doorgegeven aan de betreffende relatie. Wij kunnen deze echter niet garanderen. In veel gevallen zijn wij en u afhankelijk van de uiteindelijke dienstverlener.

Dieet
Als u een dieet gebruikt, laat ons dat dan tijdig weten en vermeld duidelijk op het inschrijfformulier welk dieet het betreft. Wij doen er alles aan om, waar mogelijk, aan uw dieetwensen te voldoen. 

Medicijngebruik
Als u medicijnen gebruikt, neem dan voldoende voorraad mee. Voor alle zekerheid is het verstandig een recept in het Latijn of Engels bij u te hebben.

Voorbehoud
Wij hebben het programma met grote zorg samengesteld. Toch kunnen er situaties ontstaan die wij niet kunnen voorzien en moet het programma gewijzigd worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor het afgesproken vluchtplan. Het kan zijn dat op de luchthavens die wij aandoen door de lokale autoriteiten op het laatste moment wijzigingen van landing- en vertrektijden worden bepaald. Onze piloten moeten zich houden aan deze wijzigingen. Wijzigingen in het programma om organisatorische redenen zijn voorbehouden.

Aansprakelijkheid
Air Cruise Collection is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de reis. Echter, bij het ontbreken van nalatigheid van Air Cruise Collection, kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden voor persoonlijk letsel, materiële schade of ander verlies veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappij, hotels of andere leveranciers van een van de diensten die worden aangeboden in het kader van de reis. Ook kan Air Cruise Collection niet aansprakelijk worden gesteld voor aanpassingen in het reisschema wegens slechte weersomstandigheden, vertragingen en storingen van vliegtuig, schip, bus of andere transportmiddelen die niet onder de directe controle van Air Cruise Collection vallen.

Reis- en annuleringsverzekering
Een reisverzekering met werelddekking is verplicht voor deze reis. Uiteraard kunt u dit zelf regelen. Wij raden u aan om een annuleringsverzekering af te sluiten, desgewenst sluiten wij deze voor u af. Let wel op het feit dat de annuleringsverzekering bij ons kan worden afgesloten tot 7 dagen na boeking

 

ALGEMENE VOORWAARDEN

Uw zekerheid
Air Cruise Collection (KvK 60687908) is aangesloten bij de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds.

ANVR reisvoorwaarden

Air Cruise Collection is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Per 1 april 2016 zijn de nieuwe ANVR Reisvoorwaarden ingegaan. Deze zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond. De belangrijkste wijzigingen betreffen de betalings- en annuleringsvoorwaarden. Deze worden vanaf 1 april 2016 door iedere touroperator zelf ingevuld. Op het boekingsformulier kunt u aanvinken dat u kennis heeft genomen van en akkoord gaat met de ANVR Reisvoorwaarden en de Air Cruise Collection voorwaarden.

Op deze reis zijn de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing met inachtneming van de volgende afwijkingen:

- Betalingsvoorwaarden

  • Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
  • Uiterlijk 24 weken voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan.
  • Uiterlijk 12 weken voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan.

- Annuleringsvoorwaarden

Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

  • bij annulering tot 24 weken voor vertrek: 25% van de reissom.
  • bij annulering tussen de 24 en 12 weken voor vertrek: 50% van de reissom.
  • bij annulering binnen 12 weken voor vertrek: de volledige reissom.

De ANVR-Reisvoorwaarden zijn opgenomen in de informatiebrochure “’Alles wat je moet weten als je op reis gaat”. De brochure bevat naast de ANVR-Reisvoorwaarden ook andere belangrijke informatie. U kunt de brochure downloaden van de ANVR-website: www.anvr.nl of Air Cruise Collection vragen u meer informatie te verstrekken. Op verzoek zal Air Cruise Collection een digitale brochure per email sturen.

    Stichting Garantiefonds Reisgelden
Air Cruise Collection is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij wegens financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

   Calamiteitenfonds

Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.

Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Kijk voor meer informatie op www.calamiteitenfonds.nl.

Programma Datum & prijzen Uw vliegtuig