• darkblurbg

Dag 7 Rovos Rail “Pride of Africa”
De komende drie dagen geniet u in de romantische luxe van lang vervlogen tijden van de diverse schitterende landschappen van Zuid-Afrika. De Pride of Africa is de meest luxueuze trein op het zuidelijk halfrond. Elk rijtuig werd met passie en oog voor detail gerestaureerd en heeft zijn eigen geschiedenis. De Pride of Africa heeft 36 klassieke rijtuigen, met mahoniehouten panelen gedecoreerd. Sommigen stonden jarenlang op een zijspoor, tot de oprichter van Rovos Rail, Rohan Vos, hen redde van de vergetelheid. Anderen vervoerden koninklijke gasten. In welk rijtuig u zich ook bevindt, u beleeft de elegante sfeer van het koloniale tijdperk. Uw lunch en diner worden geserveerd in twee stijlvol gerestaureerde restaurantrijtuigen. De tafels zijn gedekt met fijn linnen, porseleinen servies en zilveren bestek. De chef bereidt zalige gerechten met verse lokale producten en specialiteiten als vis en wild. Vakkundige obers adviseren u bij de keuze van een excellente wijn om uw gerecht te begeleiden. In het midden van de trein vindt u het salonrijtuig. Hier drinkt u ongedwongen een kopje koffie of een verrukkelijke cocktail. De observatiewagen met open achterdek is de meest populaire plek in de trein. In behaaglijke fauteuils en banken kijkt u door de grote panoramische ramen naar de imposante Afrikaanse landschappen die aan u voorbijglijden.  Om de nostalgische sfeer te behouden, vindt u in de Pride of Africa geen televisie of radio.

U verblijft deze twee nachten in een Deluxe compartiment met uw eigen badkamer.

Dag 8 Historisch Kimberley en de Big Hole

Geniet van uw ontbijt in het restaurantrijtuig, terwijl de Pride of Africa u langs de panoramische vergezichten van de Karoo-woestijn voert. Na de lunch arriveert u in Kimberley. Deze historische stad is wereldberoemd door de diamant rush die zijn hoogtepunt kende aan het eind van de 19e eeuw. Na de vondst van de eerste diamanten ontstond een stad rond de enorme mijn die bekend werd als The Big Hole. Deze nieuwe stad kreeg op 5 juni 1873 zijn naam: Kimberley. Uit The Big Hole werden bijna 15 miljoen diamanten gedolven.  

Bij vertrek uit Kimberley wordt thee geserveerd in de lounge- en observatierijtuigen. Uw diner geniet u in de stijlvol gerestaureerde restaurantrijtuigen uit het Edwardiaanse en Art Deco tijdperk. U overnacht in uw Deluxe compartiment.

Inclusief: 2 nachten in een Deluxe compartiment, alle maaltijden en drankjes geserveerd in de Pride of Africa en de excursies in stopplaatsen Matjiesfontein en Kimberley.

Dag 9 & 10 Sabi Sand