• darkblurbg

Dag 4 Vlucht Sao Tomé- Kaapstad
Vliegtijd 5:30 uur

In de ochtend verkent u de hoofdstad van Sao Tomé en Principe. De havenstad Sao Tomé, Portugees voor Sint Thomas, ligt aan de Ana Chavesbaai. In de stad vindt u de belangrijkste gebouwen van het land, zoals het presidentieel paleis, de kathedraal en het parlementsgebouw van de Assembleia Nacional.

De volgende droombestemming van uw air cruise is Kaapstad. Volgens velen de meest prachtige stad op aarde. Aan de voet van de bijna mythische Tafelberg ligt de moederstad van Zuid-Afrika. Hier vindt u alles: natuurgebieden met een grote diversiteit aan flora en fauna, schitterende stranden, imposante bergen, toonaangevende restaurants, een bruisend uitgaansleven en een uitmuntend aanbod van winkels. Natuur, cultuur en historie gaan hand in hand in deze wereldstad die aanvoelt als vriendelijk dorp. Ook in de nabije omgeving van Kaapstad vindt u unieke must-sees, zoals –uiteraard- Kaap de Goede Hoop, de pinguïnkolonie van Simon’s Town, de uitgestrekte wijnlanden en pittoreske plaatsen als Stellenbosch, Paarl en Kalkbaai. Een avondrit naar Signal Hill geeft een adembenemend uitzicht op de twinkelende lichtjes van Kaapstad en het silhouet van Table Mountain als engelbewaarder van de stad en haar bewoners. Invloeden van de Nederlanders zijn op vrijwel elke straathoek nog steeds zichtbaar. In 1652 stichtte Jan van Riebeeck hier het verversingsstation voor de VOC-schepen die naar Azië voeren. Op 13.000 kilometer van Amsterdam wandelt u op de Herengracht. Kaapstad is de hemel op aarde voor levensgenieters. Van elke lunch, elk kopje koffie en elk taartje maakt de Capetonian een feestje. U hoeft alleen maar aan te schuiven.

Uw hotel is het schitterende Cape Grace Hotel, een boutique accommodatie van wereldklasse. De ligging in de bruisende haven van het Waterfront in Kaapstad, met de imponerende Tafelberg op de achtergrond, geeft het hotel een levendige en stijlvolle sfeer. De inrichting van het hotel en de kamers bieden pure elegantie met een afwerking en gevoel voor detail om ú tegen te zeggen. Niets is aan het toeval overgelaten en alles is tot in de puntjes verzorgd.  Het bekroonde Signal Restaurant serveert Zuid-Afrikaanse en internationale gerechten, die bereid zijn met verse, seizoensgebonden producten. De eigen Bascule Bar biedt meer dan 500 verschillende whisky's en tal van heerlijke Kaapse topwijnen. De Cape Grace Spa biedt Afrikaanse behandelingen volgens oude methodes en met lokaal geoogste producten.

Dit hotel mag zich prijzen met verschillende internationale titels, waaronder ‘beste hotel in Afrika en het Midden-Oosten’ door ‘Travel & Leisure’. Geniet de komende 3 dagen van uw comfortabele kamer en van het vriendelijke personeel dat met een fijn oog voor detail gastvrijheid naar een nieuw niveau tilt. 

Dag 5 Wijnvallei
U gaat vandaag in een klassieke auto met chauffeur een prachtige tour maken door het beroemde wijngebied van Zuid-Afrika. Op het schitterende landgoed van Babylonstoren staat de koffie voor u klaar. Voor de lunch krijgt u een rondleiding over dit bijzondere wine-estate. Na de lunch bezoekt u nog een andere wijnkelder. Hierna rijdt u terug naar het hotel en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Als het weer het toelaat, kunt u per kabelbaan naar de top van de machtige Tafelberg en daar genieten van het spectaculaire uitzicht over Kaapstad, de Tafelbaai en Robbeneiland. Vroeg in de avond bezoekt u een van de toprestaurants van Kaapstad voor het diner.

Dag 6 Helikoptervlucht over het Kaaps Schiereiland
Na een heerlijk ontbijt maakt u een helikoptervlucht over het Kaaps Schiereiland. U vliegt langs de ruige kust met uitzicht over de prachtige baaien en bergen. Hierna heeft u de mogelijkheid om een excursie naar keuze te maken of om op eigen gelegenheid Kaapstad te verkennen. Excursies die u kunt maken zijn o.a. een bezoek aan Robbeneiland, Kaap de Goede Hoop, de Tafelberg of een rondleiding door een township. U kunt de lunch gebruiken in het hotel.

Uw diner wordt geserveerd in een uniek Afrikaans restaurant. Hier kunt u genieten van bijzondere gerechten uit de Afrikaanse en de Kaaps-Maleise keuken.

Inclusief: 3 nachten in het Cape Grace Hotel, tour in oldtimers naar de wijngebieden, wijnproeverijen, lunch in Babylonstoren, diner in een van de toprestaurants van Kaapstad, helikoptervlucht over het Kaaps Schiereiland, excursie naar keuze, lunches, bezoek Tafelberg en het diner in een Afrikaans restaurant.

Dag 7 & 8 Rovos Rail, Pride of Africa