• darkblurbg

Dag 15 Zanzibar-Muscat
Vliegtijd 5:30 uur

Na een heerlijk ontbijt vertrekt u naar de luchthaven voor uw vlucht naar Oman. Oman wordt sinds 1970 geleid door sultan Qaboes bin Said Al Saidzig. Het sultanaat is bezig om het toerisme aan te trekken. Van een rustig plaatsje wat haar inkomsten haalde uit de visserij, is Muscat nu uitgegroeid tot een bruisende stad. Oman is gelegen in het westen van Azië, in het oosten van het Arabisch Schiereiland. Het land telt meer dan drie miljoen inwoners. De aangrenzende landen zijn Jemen, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. In Oman leven Arabieren, Bedoeïenen (trekkend volk) en Jebels (bergvolk). U vindt hier meer dan zeshonderd kastelen, forten, burchten, verlaten spooksteden en boeiende overblijfselen midden in het dagelijks leven.

Het exclusieve Shangri-La Al Husn Resort & Spa ligt in het Hajargebergte in Muscat aan een prachtige baai met uitzicht op de Zee van Oman en biedt een summum aan luxe en privacy. Het resort is geïnspireerd op de historische architectuur van Omaanse forten en beschikt over een aantal oasis-achtige zwembaden, een 500 meter lange stroomversnelling, een full-service spa, een privé strand en cafés en restaurants.

De sfeervol, luxe kamers en suites met fraaie Arabische decoraties en warme kleuren ingericht, hebben een balkon met uitzicht op de Arabische Zee. Ze zijn voorzien van airconditioning en beschikken over een zithoek. De minibar wordt dagelijks gratis aangevuld. Iedere dag is er een afternoon tea en cocktails met hapjes voor het diner. Fruit en sorbets is verkrijgbaar bij het Al Husn zwembad. De indrukwekkende Spa heeft maar liefst 12 behandeling villa's, Chi, een vitaliteits-hydrozwembad, een kruidenstoombad, tropische douches, een ijsfontein en een ontspanningsruimte. De luchthaven van Muscat ligt op 45 minuten rijden.

De hoofdstad Muscat wordt ook wel de ‘Witte Stad’ genoemd. Vele witte gebouwen, poorten, doolhofstraatjes en gezellige restaurantjes kenmerken de stad. De Grand Mosque met zijn  prachtige gebedshal mag u niet overslaan.

Dag 16 Omani woestijn
Vandaag kunt u een excursie maken naar de Omani Woestijn. U rijdt met terreinwagens door het indrukwekkende landschap. In het midden van de woestijn staat een heerlijke lunch voor u klaar. Het laatste diner van deze aircruise wordt geserveerd aan het strand bij uw resort.

Inclusief: 2 overnachtingen in het luxe Shangri-La Al Husn Resort & Spa, alle maaltijden, stadstour Muscat, dagexcursie door de woestijn en bezoek aan de Amouage Perfume Factory.

Dag 17 Muscat & Rotterdam