Dag 11 Nelspruit-Victoria Falls
Uw vliegtijd is 1.30 uur

U wordt vroeg gewekt voor uw laatste gamedrive. In de lodge staat, voor u vertrekt, een heerlijk ontbijt voor u klaar. U neemt afscheid van uw ranger en rijdt terug naar Nelspruit waar uw vliegtuig en crew u weer verwelkomen aan boord. Tijdens een heerlijke lunch vliegt u naar Victoria Falls in Zimbabwe. Na de douaneformaliteiten in Zimbabwe wordt u naar uw hotel gebracht: het wereldberoemde Victoria Falls Hotel. De rest van de dag kunt u genieten van de charme van uw hotel. U overnacht in het Victoria Falls Hotel met de machtige waterval in de achtertuin. Vanavond geniet u van een heerlijk diner in het hotel.

De Schot David Livingstone ontdekte in 1855 als eerste westerling de Victoria Falls. Hij veranderde de originele naam Mosi-oa-Tunya oftewel ‘de rook die dondert’ en vernoemde de watervallen naar zijn Britse koningin Victoria. "Geen enkel ander uitzicht in Engeland kan de schoonheid hiervan overtreffen" en "Zulke lieflijke beelden moeten de engelen met bewondering bekeken hebben tijdens hun vluchten", schreef hij later.

Hoewel het noch de hoogste noch de breedste watervallen ter wereld zijn, worden de Victoria Falls vaak wel gezien als de grootste watervallen op aarde. Ze zijn dan ook niet voor niets een van de zeven natuurlijke wereldwonderen. The Vic Falls vormen een watergordijn van 1708 meter breed en 100 meter hoog en hebben een maximale valhoogte van 128 meter. Per minuut valt er 500 miljoen liter water over de rotswand.  De watervallen liggen voor een deel in Zambia en voor een deel in Zimbabwe.

Het Victoria Falls Hotel, ook bekend als “The grand old lady of the Falls”, is één van de oudste hotels in Afrika, doordrenkt met meer dan 110 jaar fascinerende geschiedenis. Aanvankelijk gebouwd door de Britten in 1904 om onderdak te bieden aan de spoorwegwerkers, is het al geruime tijd deel van ‘The Leading Hotels Of The World’. In het hotel hebben tal van regeringsleiders en beroemdheden gelogeerd.

Het interieur is doortrokken van de grandeur van toen, in Edwardiaanse stijl. Alle kamers en suites zijn zonder uitzondering warm en uitnodigend ingericht en van alle gemakken voorzien. Het hotel heeft drie restaurants, waaronder het chique The Livingstone Room dat al vele prestigieuze prijzen in de wacht sleepte voor haar culinaire prestaties, stijl en sfeer.

De kunstminnende gast kan in The Larry Norton Gallery de nieuwste Zimbabwaanse beeldhouwwerken van Stone Dynamics bewonderen.

Over de idyllische privépaden loopt u vanuit het hotel in 10 luttele minuten naar de Victoria Watervallen.

Dag 12 "Flight of Angels"

De Victoria Falls liggen precies op de grens van Zambia en Zimbabwe en bestaan feitelijk uit vijf verschillende watervallen. Hiervan liggen in Zimbabwe: The Devil’s Cataract, Main Falls, Rainbow Falls en Horseshoe Falls. The Eastern Cataract ligt in Zambia. Vandaag kunt u de watervallen op de meest spectaculaire manier verkennen. Eerst maakt u met een gespecialiseerde gids een wandeling langs de watervallen. Daarna maakt u vlucht met een helikopter over de watervallen: ‘The Flight of Angels’!

De enorme kracht van de Victoria Falls is vanuit elk perspectief een indrukwekkend gezicht, echter vanuit een helikopter ziet u pas echt de grootsheid van de watervallen. Door het licht van de zon, de opspattende nevel en het vele water ontstaat er een prachtig kleurenpalet. Het zal u al snel duidelijk worden waarom David Livingstone het uitzicht op de watervallen omschreef als ‘a sight so wonderful that Angels must have gazed down on it in flight’.

In de namiddag maakt u bij zonsondergang een cruise over de machtige Zambezi. Geniet met een drankje van alle schoonheid die de flora en fauna u biedt.

Mocht u liever een excursie maken naar Botswana, dan regelen wij dat voor u.
U rijdt naar de grens en na alle douaneformaliteiten reist u naar de Chobe rivier voor een boottocht. U keert terug via het Chobe National Park, het woongebied van vele olifanten.

Het diner gebruikt u vanavond in de imposante Livingstone Room in het hotel.

Inclusief: 2 overnachtingen in het Victoria Falls Hotel, bezoek aan de Victoria Falls, Flight of Angels, optionele excursie Botswana, Sunset Cruise over de Zambezi, lunch en diners.

Dag 13 & 14 Zanzibar